Úvod / O kávě

O kávě

O kávovarech

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás informovat o upozornění, které vydal výhradní a jediný dovozce strojů Jura Impressa (viz. níže). Naše společnost dbá na kvalitu připravované kávy a také strojů a…

Číst více

Vacuum Pot

Vakuum Pot nazývaný také jako vakuový kávovar, je metoda na přípravu kávy nejefektivnější a historií zcela prověřenou. Po překonání problému filtrace a vynálezu varného skla tvořil Vakuum Pot článek…

Číst více

French Press

FRENCH PRESS Již 162 let se tento jednoduchý přístroj těší příznivcům plnější chuti kávy. Metoda přípravy kávy ve French Pressu patří mezi nejjednodušší přípravu kávy doma. Tento aparát je tvořen…

Číst více

Chemex

Představuje skleněnou konvici připomínající laboratorní baňky doplněnou o trychtýř do tvaru přesýpacích hodin. Uprostřed je doplněna o dřevěný korzet, který je ke sklu připevněn koženým páskem. Ten…

Číst více

Aeropress

Tento velmi jednoduchý aparát na domácí přípravu kávy, patří mezi nejmladší vynálezy uvedené na trh s kávou. Pro svou lehkost, nenáročnou údržbu a především levnost je dostupný všem milovníkům kávy…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Střelný prach

Střelný prach 1 dávka cappuccina připraveného z Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 1 lžička tekutého medu Ozdoba - 1 větší kousek vanilky Poprášení - mletá vanilka Velikost šálku - kafáč Do kafáče…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Svatodušní

Svatodušní 1 dávka kávy připravené z Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 1 lžička karamelu Ozdoba - 3 lžičky mini marschmallows Poprášení - kakaový prášek Velikost šálku - běžný pro cappuccino …

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Velká ranní

Velká ranní 1 dávka bílé kávy připravená z Piazza D´Oro Forza nebo Estremo Krytí - šlehačka ze spreje 2 lžičky křupavé čokoládové rýže Velkost šálku - běžný na cappuccino Umístěte šálek pod…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Vanilkový chládek

Vanilkový chládek 2 dávky kávy espreso z Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 2 kopečky vanilkové zmzliny 3 lžičky přírodního jogurtu 3 kostky ledu Ozdoba - 1 velký lupínek čokolády 2 velké jahody…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Svátek lískových oříšků

Svátek lískových oříšků 1 dávka kávy z Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 2 kopečky vanilkové zmrzliny 1 čajová lžička mletých lístkových oříšků a čokolády Ozdoba - trocha nasekaných oříšků 2 velké…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Kokosový pohár

Kokosový pohár 1 dávka kávy espreso z  Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 1 kopeček vanilkové zmrzliny 2 čajové lžičky kokosového mléka 4 kostky ledu 1 lžička hotového vaječného krému Ozdoba -…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Javorový máj

Javorový máj 1 dávka kávy Piazza D´Oro Forza nebo Estremo Ozdoba -1 kopeček vanilkové zmrzliny 1 čajová lžička javorového sirupu Ozdoba - 1 čajová lžička čokoládových mini-vloček Velikost šílku -…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Velikonoční kočička

Velikonoční kočička 1 dávka kávy Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 1 sáček čokolády Fantazie Douwe Egberts nebo 20g prášku na horkou čokoládu Ozdoba - Pokrytí šlehačkou 6 medových čokoládových…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Káva mojí matky

Káva mojí matky   1 dávka kávy připravené z Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 25 ml /malý likér Amaretto Ozdoba - 2 čajové lžičky hotového vaječného krému 3 lžičky šlehačky (2 výše uvedené přísady…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Capuccino s čokoládovými zlomky

Capuccino s čokoládovými zlomky   2 dávky espreso připravené z kávy Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 2 kousky čokolády (nalámané) Ozdoba - zakryjte šlehačkou ze spreje Poprašek - poprašte kakaem…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Kamínka z Whisky

Kamínka z Whisky    1 dávka kávy espreso připravená ze směsi Piazza D´Oro Forza nebo Estremo25 ml Irské/Skotské Whisky 1 čajová lžička hnědého cukru Ozdobit šlehačkou ze spreje 1 plátek z…

Číst více

Kávové recepty z kávy Piazza D´Oro - Sváteční požitek

 Sváteční požitek   1 dávka kávy připravená ze směsi Piazza D´Oro Forza nebo Estremo 50 ml čokoládového-pomerančového likéru Ozdoba - šlehačka ze spreje Poprášení - kakaový prášek a moučkový cukr…

Číst více

Certifikace kávy Jamaica Blue Mountain

Každé kávové zrno, které vyroste ve strmém horském terénu se sklonem až 80 stupňů, je výsledkem pečlivého snažení. Drobní jamajští farmáři a kvalifikovaní dělníci týden za týdnem obdělávají půdu…

Číst více

Zpracování kávy Jamaica Blue Mountain

Kolébkou jamajské kávy jsou hory. Stoupají z úzké pobřežní nížiny, aby se setkaly ve vnitrozemí a vytvořily páteř probíhající přes celý ostrov od východu na západ. Nejvyšší jsou Blue Mountains –…

Číst více

Příběh Jamaica Blue Mountain

Nahoře ve vysokých horách Blue Mountains na východě Jamajky, kde úsvit proniká přes ranní opar mlhy, leží Mavis Bank. Malé venkovské městečko. Je místo povznášejícího jamajského "černého zlata"…

Číst více

Historie Jamaica Blue Moutain

První sazenice Záznamy dokládají, že káva dorazila na Jamajku v roce 1725, kdy ji sem dovezl tehdejší guvernér, sir Nicholas Lawes, který zasadil sedm sazeniček druhu Arabica na své farmě v Temple…

Číst více

Největší cappuccino na světě

Příznivci cappuccina si přišli na své v Praze. Osmdesátka baristů z dvanácti zemí světa se zde pokoušela překonat sedm let starý rekord Itala Ettora Diany a připravit největší hrnek cappuccina na…

Číst více

Výroba kávy ILLY

Dvě hlavní odrůdy kávy – Arabica a Robusta. Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování (Arabica je pěstována ve vyšších nadmořských výškách), ale snad nejvýraznějším rozdílem je obsah kofeinu –…

Číst více

7 důvodů, proč je káva tak oblíbená

V posledních letech i desetiletích zkoumali vědci účinky kávy na různé aspekty zdraví, a jejich výsledky jsou přinejmenším úžasné.  1.                 Po kávě jsme chytřejší Káva není jen o tom, že…

Číst více

Škola kávy s.r.o.

Škola kávy s.r.o. Vážení návštěvníci, dovolujeme si Vám představit Školu kávy s.r.o. - firmu, kde kávu opravdu milují (stejně jako my:) a jsou odborníci na pravém místě, protože když se dělá něco s…

Číst více

Pražení kávy

Zelenou (surovou) kávu nelze použít k přípravě kávových nápojů. Charakteristické vlastnosti – nádherné aroma, jemnou kávovou vůni a různé odstíny hnědé barvy – totiž nabývá káva teprve pražením…

Číst více

Historie kávy

Stručně o kávě Černá, horoucí, hořká, voňavá taková je káva, nápoj, který se stal takřka neodmyslitelnou součástí našich zvyků a potravy. Pravlastí kávy je s největší pravděpodobností Etiopie…

Číst více